NYT ON AIKA HAKEA KESÄN PERHELOMILLE!

Suomen Monikkoperheet ry on saanut Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:ltä tuettuja ryhmälomia monikkoperheille. Lapsiperheille suunnatut tuetut lomat ovat ohjelmallisia 5 vrk:n täysihoitolomia, joissa tarkoituksena on rento lomailu, perheiden yhteinen tekeminen ja virkistyminen. Perheet voivat tavata lomaviikollaan omatoimisesti myös toisia monikkoperheitä.

Lomatuki myönnetään sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein. Lomasta peritään perheiltä omavastuuosuus, mutta suurin osa kustannuksista katetaan Stean/Veikkauksen (ent. RAY) avustuksella. Perhe hakee lomaa lomatukihakemuksella. Sähköinen lomake löytyy osoitteesta www.mtlh.fi

Suomen Monikkoperheet ry ei tee päätöksiä perhelomille pääsevistä perheistä, vaan päätöksen tekee lomajärjestö. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan kahden kalenterivuoden välein.

KESÄN 2017 MONIKKOPERHELOMAT:

9.-14.7.2017 HÄRMÄN KYLPYLÄ, YLIHÄRMÄ. HAKU PÄÄTTYY 9.4.2017.
31.7.-5.8.2017 HOTELLI NUUKSIO, ESPOO. HAKU PÄÄTTYY 1.5.2017.

 

Perhelomien tiedot ja linkit hakuihin löytyvät osoitteesta http://www.suomenmonikkoperheet.fi/toiminta/perhelomat/

Voit hyödyntää myös eri lomajärjestöjen muut loma-ajankohdat ja ns. yleishaussa olevat lomat. Lisätietoa www.lomajarjestot.fi


CHATTAA MONIKKOVANHEMPIEN KANSSA

Suomen Monikkoperheet ry järjestää perheaikaa.fi -sivustolla monikkoaiheisia chatteja. Chatteihin osallistutaan nimimerkillä, rekisteröityminen Perheaikaa.fi-sivustolle ei ole välttämätöntä. Ohjaajina toimivat Suomen Monikkoperheet ry:n koulutetut vertaisohjaajat. Löydät chatteihin osoitteen www.perheaikaa.fi kautta. Tervetuloa mukaan!

Vuodelle 2017 on vielä kolme chattia:

ti 21.3. klo 19-20.30 Hei hulinaa! Arkea monikkoperheessä
Oletko kaksosten tai kolmosten vanhempi? Tule keskustelemaan monikkoperheen arjen sujumisesta, iloista ja suruista. Vetäjinä toimivat Suomen Monikkoperheet ry:n koulutetut vertaisohjaajat. 

ti 4.4. klo 19-20.30  Hei hulinaa! Arkea monikkoperheessä
Oletko kaksosten tai kolmosten vanhempi? Tule keskustelemaan monikkoperheen arjen sujumisesta, iloista ja suruista. Vetäjinä toimivat Suomen Monikkoperheet ry:n koulutetut vertaisohjaajat.

ti 18.4. klo 19-20.30 Monikkovanhempien parisuhdechat
Miten puhallatte tuulta lemmenlaivanne purjeisiin? Vai karahtiko jo karille? Parisuhde on tärkeä asia, jonka vaaliminen helposti hautautuu arjen kiireisiin pikkulapsiperheessä. Tervetuloa vaihtamaan kokemuksia ja vinkkejä monikkovanhempien vertaistuelliseen parisuhdechattiin, jota vetävät Suomen Monikkoperheet ry:n koulutetut vertaisohjaajat.


Tänä vuonna yhdistyksen jäsenmaksu (25 €) sisältää Suomen Monikkoperheet ry:n julkaiseman Monikkoperheet-lehden. Lehdessä on asiantuntija-artikkeleita, kokemuksia ja kertomuksia monikkoarjesta, monikkolasten eri ikäkausista, vanhemmuudesta sekä itse kaksos- tai kolmoslapsena/nuorena elämisestä. Vuonna 2017 lehti ilmestyy 8.3.2017, 31.5.2017, 27.9.2017 ja 8.12.2017.

Mahdollisesti jo olemassa olevaa lehtitilausta ei tarvitse irtisanoa, sillä Suomen Monikkoperheet hoitaa lehden postituksen keskitetysti ja jäsenen itsensä tekemä tilaus ”päättyy” automaattisesti lehden sisältyessä alueyhdistyksen jäsenmaksuun.

Ilmoitattehan osoitemuutokset sähköpostitse jasenvastaava@monikkoperheet.net taikka nettilomakkeella osoitteessa: http://www.monikkoperheet.net/jasenyys/jasentietojen-muutos/ Yhdistys siis toimittaa jäsenten osoitetiedot neljästi vuodessa Suomen Monikkoperheisiin lehtien ilmestymisaikataulun mukaisesti, joten lehti löytää perille, kunhan osoite alueyhdistyksen jäsenrekisterissä on ajantasalla.

Lisätietoja lehdestä http://www.suomenmonikkoperheet.fi/monikkotietoa/lehti/.


Pirkanmaan monikkoperheet ry sai uuden hallituksen la 5.11.2016 pidetyssä vaalikokouksessa. Hallituksessa toimivat seuraavat henkilöt:

Taina Malm – puheenjohtaja
Paula Saarela – varapuheenjohtaja, tapahtumavastaava
Satu Koivula – sihteeri
Heli Laurila – rahastonhoitaja
Annina Vilkas – jäsenvastaava, valmennusvastaava
Marika Kyllönen – tiedotusvastaava
Lotta-Regina Alahuhtala – sähköpostivastaava, valmennusvastaava
Anna Salmi – kirppisvastaava, jäsenetuvastaava
Johanna Puolamäki – virkistysvastaava
Jyrki Tiilikainen – isätoimintavastaava
Jyri Paasio – isätoimintavastaava

Hallituslaiset tavoitat sähköpostitse yhdistys@monikkoperheet.net


Chattaa monikkovanhempien kanssa

Suomen Monikkoperheet ry järjestää perheaikaa.fi -sivustolla monikkoaiheisia chatteja. Chatteihin osallistutaan nimimerkillä, rekisteröityminen Perheaikaa.fi-sivustolle ei ole välttämätöntä. Ohjaajina toimivat Suomen Monikkoperheet ry:n koulutetut vertaisohjaajat. Löydät chatteihin osoitteen www.perheaikaa.fi kautta. Tervetuloa mukaan!

Vuodelle 2016 on vielä kaksi chattia:

ti 25.10. klo 19-20.30 Hei hulinaa! Arkea monikkoperheessä
Oletko kaksosten tai kolmosten vanhempi? Tule keskustelemaan monikkoperheen arjen sujumisesta, iloista ja suruista. Vetäjinä toimivat Suomen Monikkoperheet ry:n koulutetut vertaisohjaajat.

ti 15.11. klo 19-20.30 Monikkovanhempien parisuhdechat
Miten puhallatte tuulta lemmenlaivanne purjeisiin? Vai karahtiko jo karille? Parisuhde on tärkeä asia, jonka vaaliminen helposti hautautuu arjen kiireisiin pikkulapsiperheessä. Tervetuloa vaihtamaan kokemuksia ja vinkkejä monikkovanhempien vertaistuelliseen parisuhdechattiin, jota vetävät Suomen Monikkoperheet ry:n koulutetut vertaisohjaajat.


Monikkoperheet tarvitsevat kokopäiväistä varhaiskasvatusta

Suomen monikkoperheet RY:N Lausunto monikkoperheiden erityispiirteistä kokopäiväisen varhaiskasvatusoikeuden arviointiin

 

1.8.2016 voimaantullut laki rajoittaa lapsiperheiden oikeutta kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen vanhemman ollessa kotona. Monikkoperheen lapset tarvitsevat kokopäiväistä varhaiskasvatusta usein myös silloin kun toinen vanhempi on kotona esimerkiksi perhevapaalla tai työttömänä työnhakijana.

Lue Suomen Monikkoperheiden lausunto monikkoperheiden erityispiirteistä kokopäiväisen varhaiskasvatusoikeuden arviointiin. Voit käyttää lausuntoa apuna, kun haet kokopäiväistä päivähoitopaikkaa.


Alla on tietoa Lasten Kesäleiriyhdistys -76 ry:n järjestämistä lasten kesäleireistä. Lisätietoja saa liitteenä olevasta esitteestä sekä toiminnanjohtaja Salla Malinilta.

Lasten Kesäleiriyhdistys -76 ry on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö, jonka toiminnan tarkoituksena on lasten ohjatun kesänvieton järjestäminen. Teemme yhteistyötä monen kaupungin sekä yhdistyksen kanssa. Heidän kauttaan toivomme pystyvämme tarjoamaan tänäkin kesänä loman juuri niille lapsille, jotka ovat eniten sen tarpeessa tai joilla on heikommat mahdollisuudet saada viettää loma. Yhdistyksemme taustayhteisönä toimii Otavamedia, Ylöjärven kaupunki, Suomen Nuorisoseurojen liitto sekä Väestöliitto.

Kesäleiritoimintamme täyttää ensi kesänä jo 40-vuotta! Tulevana kesänä järjestämme 10 leiriä yhdistyksemme leirikeskuksessa Ylöjärvellä. Leirikeskuksemme sijaitsee kauniin Näsijärven rannalla vanhalla maatilalla. Leireille numero 1-3 ja 5-10 tulee bussikuljetus myös Tampereen linja-autoasemalta. Teemme yhteistyötä Raha-automaattiyhdistyksen kanssa, joka tukee leiriläisten leirimaksuja sosiaalisin, taloudellisin ja terveydellisin perustein. Riittävä peruste tuen saamiselle on esim. lapsen yksinäisyys, ohjatun kesälomatoiminnan puute tai monilapsisuus. Raha-automaatiyhdistyksen tukema leirihinta vaihtelee 68 €-176 € leirin pituudesta riippuen. Lisätietoa toiminnastamme ja leireistä löytyy verkkosivuiltamme http://kesaleiri.wordpress.com/.

Ystävällisin terveisin:
Salla Malin
Toiminnanjohtaja
Lasten Kesäleiriyhdistys -76 ry
0400 335 896
http://kesaleiri.wordpress.com/

kesäleiriesite2016


Oletko alle 3-vuotiaiden monikkolasten äiti ja pääsääntöisesti lasten kanssa kotona (työtunteja enintään 10 h/viikossa)? Haluatko hyvinvointia arkeesi ja mukavia liikuntakokemuksia? Nyt sinulla on mahdollisuus päästä liikkumaan liikunnanohjaajan opastuksella eri liikuntalajeja yhdessä muiden monikkoäitien kanssa ilmaiseksi!

Olen monikkoäiti, liikunnanohjaaja ja terveyskasvatuksen opiskelija ja teen pro gradu -tutkielmaa monikkoäitien liikuntasuhteesta. Tutkimukseni sisältää neljä liikuntatuokiota, jotka toteutetaan helmi-maaliskuun aikana.
Osallistumalla tutkimukseen sitoudut liikuntakertoihin, sekä keskustelemaan muiden äitien kesken liikuntakokemuksista. Keskustelua käydään Facebookissa sinulle sopivaan aikaan ja keskustelua käytetään ainoastaan tutkimusta varten. Keskustelua käydään noin viikon ajan jokaisen liikuntakerran jälkeen.
Liikuntakerrat toteutetaan seuraavasti:
Maanantai 22.2.2016, kello 17.00 – 18.15: Jooga (Liikuntakeskus Hippa)
Lauantai 12.3.2016, kello 11.15 – 12.15: Luistelu (Hervannan jäähalli)
Lauantai 19.3.2016, kello 11.30 – 12.30: Kehonhuolto (Liikuntakeskus Hippa)
Keskiviikko 23.3.2016, kello 17.30 – 19.00: Sauvakävely (Varalan Urheiluopisto)
Tervetuloa mukaan, oli liikuntataustasi ja -taitosi millaiset tahansa! Tarkoituksena ei ole liikuntaosaamisen arvioiminen, vaan liikunnasta nauttiminen, sekä mahdollisesti uusien taitojen oppiminen hyvässä hengessä.
Mukaan mahtuu 10 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Sitovat ilmoittautumiset ja lisätiedustelut 7.2.2016 mennessä katri.melin@gmail.comKAKSOSTEN PÄIVÄNÄ 2.2 JULKAISTAAN OPAS MONIKKONUORTEN VANHEMMILLE

Suomen Monikkoperheet ry:n lanseeraamaa valtakunnallista kaksosten päivää vietetään 2.2.2015. Kattojärjestö Suomen Monikkoperheet ry tarjoaa vanhemmille uuden maksuttoman tieto-oppaan monikkojen nuoruusikävaiheeseen. Kaksoset ja heidän perheensä tapaavat monikkoperheyhdistystensä järjestämissä tapahtumissa.

Valtakunnallista Kaksosten päivää vietetään 2.2.2015. Kaksoset, kolmoset tai neloset saaneiden perheessä eletään täyttä arkea iloineen ja murheineen. Suomen Monikkoperheet ry haluaa tuoda vuosittaisella kaksosten päivällä esiin monikkoperheille tärkeitä teemoja. Tänä vuonna järjestö julkaisee vanhemmille ”Kohti nuoruusikää useamman samanikäisen kanssa”oppaan, joka kertoo monikkonuorten irtautumisesta vanhemmistaan ja kaksossisaruksesta/monikkosisaruksistaan.

Opas on suunnattu erityisesti 10-20 -vuotiaiden monikkonuorten ja nuorten aikuisten vanhemmille ja muille tukijoukoille.  Opas pyrkii lisäämään aikuisen ymmärrystä kaikkeen siihen muutokseen, jonka keskellä monikkonuoret elävät.

Mitä perheessä tapahtuu kun nuori irtautuu sekä vanhemmistaan että kaksossisaruksesta tai monikkosisaruksistaan? Miten vanhempi voi tukea nuoria, jotka kehittyvät eri tahtiin? Millainen identiteetti on kaksosena kasvaneella? Miten toimia kun arjessa tuntuu olevan liikaa keskinäistä vertailua? Entä jos keskinäinen lojaalisuus hidastaa jatkokoulutukseen hakeutumista? Opas tarjoaa myös tutkimustietoa sekä itse kaksosten ja monikkovanhempien kokemuksia tästä elämänvaiheesta.

”Monikkovanhemmuus on erityistä ja erilaista kuin eri-ikäisten lasten vanhemmuus. Jo äitiys- ja lastenneuvolasta lähtien monikkovanhempien tulisi saada enemmän tukea vanhemmuuteen sekä kohdennettuja ohjeita ja neuvoja useamman kuin yhden samanikäisen lapsen kasvun ja kehityksen tukemiseen. Vanhempien kokemusten mukaan näin ei valitettavasti läheskään aina tapahdu ja he kaipaavat enemmän omaan elämäänsä liittyvää ohjeistusta ja eritystietoa monikkolasten kasvuun ja kehitykseen liittyen. Esimerkiksi lasten yksilöllisyyden ja itsenäisyyden tukeminen olisi tärkeää huomioida ja aloittaa jo aikaisemmin kuin vasta nuoruusiässä. Oman väitöstutkimukseni tulokset osoittivat, että monikkoperheiden perhehoitotyö vaatii vielä paljon kehittämistä”, filosofian tohtori Kristiina Heinonen, yksi oppaan kirjoittajista toteaa.

Opas on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta. Sen kirjoittajat ovat terveyden- ja sairaanhoidon opettaja, filosofian tohtori Kristiina Heinonen, ylilääkäri, lääketieteen tohtori Elina Hermanson, toiminnanjohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Ulla Kumpula, lastenpsykiatrian emeritaprofessori Irma Moilanen ja filosofian tohtori Varpu Penninkilampi-Kerola. Oppaan tekemisen on mahdollistanut Raha-automaattiyhdistyksen yleisavustus. Opas on maksuton ja se on ladattavissa 2.2.2015 alkaen sähköisesti osoitteessa www.suomenmonikkoperheet.fi.

Kaksosia juhlitaan ympäri Suomen alueellisten monikkoperheyhdistysten järjestämissä koko perheen tapahtumissa. Voit seurata valtakunnallisen Kaksosten päivän tapahtumia sivustolla www.suomenmonikkoperheet.fi ja www.facebook.fi/ Valtakunnallinen Kaksosten päivä. Päivä myös käynnistää järjestön 20-juhlavuoden, jota juhlitaan koko vuoden teemalla Moninkertainen onni – Suomen Monikkoperheet ry 20 vuotta.

Lisätietoa: toiminnanjohtaja Ulla Kumpula, toiminnanjohtaja@suomenmonikkoperheet.fi, 050 3280 730 ja järjestösihteeri Tiina Matala, jarjestosihteeri@suomenmonikkoperheet.fi, 050 435 9004.